Rise Against!

YEAH! Fick precis biljetter till Rise Against på fryshuset, 30;e oktober! Jävlar vad schysst! Detta kommer sannerligen bli en upplevelse! både Green Day och Rise Against under loppet av ca 20 dagar. Mina coolaste tjugo dagar hitills? Vem vet. Fan vad konsertkåt man har blivit på sistone, känns som om det är det enda jag kollar runt efter. Och bara 300 spänn! Det kallar jag billigt för en schysst konsert. Ska bli skitkul! MySpace till Rise Against Här! Jag tycker att de lirar en skön stil, en blandning mellan typ Metal, Punk, och Rock.. Svårt att beskriva.

Är ni intresserade så är det LiveNation som säljer biljetterna.

Det var det. Hörs imorgon!

Sleep well..

Idétorka . .

Ni skulle bara veta hur jävla svårt det är att komma på alla dessa nya idéer varje dag! Men eftersom jag inte har något speciellt att göra ändå, så löste det sig. Tid löser alla problem, är det inte så man brukar uttrycka sig? xD

Hursom, jag köpte hela fem plektrum idag! Tänka sig vad dyrt det ska vara. Resten är ganska oinstressant, så det är HELT frivilligt att läsa vidare härifrån. Fast det kommer ni göra ändå.

Jag lirar med riktigt hårda plektrum, inte tjocka, men hårda. Köpte faktiskt ett 2.0 mm idag, men det dög inte. Fast det sög inte heller, så. Fördelen med ett hårt plektrum är att du kan slå strängen hårdare, och därmed få ett annat slags sound. Det går inte med ett mjukt. Så, that's one! Sen så blir det inte svårare att lira med ett hårt plektrum, faktum är att du kan göra det hur hårt du vill genom att greppa plektrumet lite lösare, för mer böj. Det kanske låter skumt som fan, men ta en gura och prova. Egentligen behöver ni inte ens en gitarr. Slå bara plektrumet mot vadsomhelst och experimentera runt lite. Många använder små plektrum, typ "Jazz, I, II, III, IIII, och IIIII." Visst, bra, men det funkar inte för mig. Jag behöver lite mer att hålla i. Det är väl iofs praktiskt om du ska ta ackorden med fingrarna(vanligt inom inte bara jazz)och samtidigt ha plektrumet i handen.

Så, det var nog det nördigaste jag skrivit i hela mitt liv. Godnatt! 

Nedan
; Handgjorda plektrum.Handgjorda plektrum.

Coldplay på Stadion!

Vet ni vad? Jag insåg precis nu att jag dyrkar svordomar! Finns ju inget bättre! Och helvete vilket jävla rep vi hade i söndags, kl två, för så lata är vi! Torn Together börjar låta asbra live, så kolla in våran myspace! Nu har skolan startat en gång för alla, och jag hade min första gitarrlektion idag, vilket var riktigt schysst. Pluggar en jazzlåt just nu, började på boksatven E.. Kommer inte ihåg så mycket mer.

Relicprojektet är också på gång, men jag hittar ingen arbetarvänlig lokal att jobba i. Ska förövrigt fortsätta slipa ner lacken tills målet uppfylls. Om det överhuvudtaget finns något att visa då, så ska ni få se!

I lördags var jag utanför stadion och snyltade på Coldplay's konsert, Viva La Vida. Kan säga att akustiken i, och utanför stadion duger gott åt mig! favoriten är Fix You, gillar även Violett Hill, Strawberry Swing och 42. Är inget stort fan, men jag tycker ändå att det var en jävligt lyckad spelning i lördags.

Tills vidare - Fuck Off And Take Care!


Viva La Vida

Kaffe och Aceton!

Livsfarligt? JA!

Nej, seriöst drick det inte förfan!

Hursomhelst;

Fortsatte patinerandet av min Stratocaster idag, och turen hade kommit till plektrumskyddet, som givetvis ska vara 'solgult'.
Alla vet väl att plast gulnar när den åldras eller ligger i solen. Dock så har jag inte tålamodet att vänta 40 år, då har jag väl troligen redan har blommat. ;D Yes, självisk får man vara! Jag har fått tipset att lägga hela plektrumskyddet i kaffesump. Detta skulle tydligen fungera, men det gjorde det såklart inte. Så jag tvingade fram min kreativa/destruktiva sida. Plektrumskyddet frätte jag upp med aceton, och la på kaffesump. Sen fick skiten ligga så i en tjugo miuter eller så, och efteråt var den fabriksvita färgen lite trevligare och smutsigare. Skillnaden är svår att se på bild, men jag bifogar en ändå.

Hörs!
 
 

Sveriges mest sålda nybörjargitarr?Tja!

På begäran tänker jag skriva lite om Jack & Danny's (prissänkta) sortiment. Nej, inte whiskymärket, utan gitarrtilverkaren.  För det första tillverkar J&D Brothers många kopior, som verkligen går att lira på. Det är ingen halvskitig kvalité som bidrar till onda fingrar eller liknande. (Självklart får du ont i fingrarna när du lär sig lira, men det gäller alla gitarrer). För det andra är gitarrerna billiga, trots att materialen som används är kanadensisk lönn, rosewood, mahogny och amerikansk al, m.m. J&D's Stratocaster, som den givetvis inte får heta i katalogen, utan YC-EG3 är namnet om jag förstår rätt. Denna kostade innan 1,395 spänn, men skall tydligen sänkas till 1,295. Sveriges mest sålda nybörjargitarr? Så lyder rubriken. Denna finns i Svart, transparent blå, och ivory-vit. (Den senaste äger helt klart de andra, tycker jag).

Lägger du till 100 spänn får du stallmicken ersatt av en humbucker, vilket ger dig ett mycket tyngre rocksound, tycker jag. Självklart har du två st single coil-mickar ovan, precis som originalstratan. Denna modell spelar jag på, och det är samma gura som nu är isärplockad, och på väg att relicas.

Har man 2000 spänn liggandes skräpande i kassan, vilket för mig brukar vara ganska ovanligt, så tillverkas det även (av samma företag) en snygg (!) SG Gibson kopia för 1,995 kr. Vinröd, med greppbräda av rosewood med två feta hårdrockbuckers (Humbuckers).

Det viktiga är egentligen inte vilken gitarr du har. Att du lär dig spela är väl ändå prioriterat? Gå inte och köp Eric Claptons signaturmodell och tro att det kommer göra dig till en duktig gitarrist.

Have fun!                              


 

Don't know swedish?

Hi!

If you're englishspeaking, and finding this music blog interesting, please comment this, and I'll write some stuff in english too. Feel free to ask, or share your ideas with me!

Bye!

På tal om kreativitet...

Paramore har släppt en ny singel! (7 juli, bättre sent än aldrig..) Ignorance är låtens namn - och tema för den delen. Ännu en gång, de har gjort det igen! Alla deras låter som jag har lyssnat till låter otroligt genomarbetade, behöver inte vara sanningen, men det viktiga är att man kan känna sig säker som konsument. Även om jag inte köper speciellt mkt musik tack vare (undrar om det är rätt ordval?) Spotify och internet överhuvudtaget, så vet man alltid vad som kostar 199 spänn och håller måttet, för en gångs skull.

Paramore har behållt sitt gamla sound, men givit det en liten spark i arslet med ngra nya gitarrdister, och dylikt. Har svårt att urskilja mer än så.. Hursomhelst så tkr jag att trummisen - Zac Farro, knyter samman hela bandet. Det måste ligga ngt i hans komp.

Det nya albumet 'Brand New Eyes' släpps den 29 september i USA och har förövrigt producerats av Green Day och My Chemical Romance. Paramore – Ignorance

Tab - Klicka här!

Lyrics - Klicka här!

Jag lägger till två vidoklipp här under. Båda är identiska, men på den första här under, märker du lätt att hela låten ligger ett halvt tonsteg lägre än den andra! ;D Onödig fakta, men what the hell..  Videon till Ignorance:Relic!

Drog isär guran idag, ni vet, brist på annat att göra. Tvättade halsen oxå, vilket fan behövdes. Klippte isär mekaniken, och lossade på mickarnas "plasthölje", som förövrigt är likbleka. Skulle kunna behövas lite solgul där ; x

Sen så slipade jag ner lacken, finns flera olika sätt att göra det på, men jag körde med 120-sandpapper. Egentligen ska man väl använda 240-papper, fast jag hade inget hemma. Jag relicade samma gitarr för typ ett år sen, och det såg skit ut. Nu kände jag mig hyfsat mogen för att rädda den ; )

Funderar på att skita i mickskydden faktiskt. Ser jäkligt najs utan. Blir lite mer metal/glamstuk på den då, men jag vet inte om jag vågar ta risken.. Att gå över till den mörka sidan..

Va ute i norrmalms musikaffärer med en kompis idag för övrigt. Besökte hela tre musikaffärer, men glömde bort DLX tyvärr. Jag kladdade lite på en Sheckter, som låg helt ur min prislass, och hittade inte speciellt mkt mer. Kompisen fick napp dock.. Får se hur det går med det.

Godantt på er! Och kolla in viraltrafik om ni vill promota er egen blogg elr hemsida whatever!

Länk: Viraltrafik

Hals i lönn. Slipad kropp, framsidaPlektrumskydd , solgult. Hällde Aceton över plasten, och gnuggade in kaffe sump. Syns inte så bra på bilden, men det äger i verkligheten ; )Mickar, puttar, m.m

Sorgligt..

Min trogne musikbetjänt gick bort för ett par månader sen, och alla nya kostar så jävla mkt! Haha :
Funtade ett tag på att köpa en Ipod Touch, och kollade in priserna. Det är lätt att låta sig luras av alla satans features som kommer med dessa! Sen så tar man sig själv på bar gärning med att betala tvåtusen spänn för en stor skärm, och ynka åtta gig! Vilket jävla rån! Får plats med en tiondel av min musik..  Synd att flashminnena ska vara så dyra, fast hey! Jag hörde att priserna skulle sänkas.. Kollade på en Ipod Classic oxå. Mm, 120 Gig, men tråkig som fan. Har varit utan [portabel] musik alldeles för länge! Börjar höra konstiga saker som fågelkvitter o skit..

Appropå musik, lyssnade igenom lite Beatles idag, och kollade runt på nätet. Blev tipsad om något som skulle vara världen första punklåt. Helter Skelter var ju ganska rå tkr jag, sen så var det ngn annan, men minns inte vilken. Kan ha varit I Am The Walrus, fast jag vet inte om jag skulle tro på det..

Var ute på stan idag annars, fortfarande sommarlov ju! Har försökt hitta info om en pedal vid namn "Vrukpedalen". Sägs att den ger två slag per slag på baskaggen, Vilket betyder att du borde kunna kompa både tajtare och snabbare! Självklart så är det hastigeten som lockar mig.. Hade lite svårt att erkänna det ett tag, men sen insåg jag vilken otålig trummis jag är..

Godnatt ; ) 

Uppdaterad MySpace!

Tja!

Tankade upp min senaste kreativa skapelse på MySpace idag! Låten heter "Pathetic Love Song", och är andra låten jag skriver i en något mer akustisk stil. Sen ligger även introlåten till albumet uppe. Just nu ligger den sist i spellistan, vilket inte riktigt stämmer, men det fattas låtar emellan, så what the hell, ingen bryr sig ändå. Den heter iaf "Dawn Of June", och skulle passa in i ngn skräckfilm. Hade faktiskt filmen "Nightmare Before Christmas" i åtanke samtidigt som jag skrev den.  

Annars så har jag spenderat denna halvhelvetiska dag inomhus, för att spela in just "Pathetic Love Song". Inte nyttigt att sitta inne och lata sig, känner nästan deppressionen krypa upp på mig nu, så det blir till att gå ut i luften för att stjäla lite syre och D-vitamin från Mother Earth.. 

Länk till MySpace; http://www.myspace.com/injune 

Länken har fuckat sig, så ni får köra copy/paste

Rock On! 


Avenged Sevenfold

Tjena!

Tänkte presentera ett skitcoolt band som låter asbra live! Avenged Sevenfold kör dock lite hårdare än Green Day, Blink, osv, men är ändå lite soft på sitt sätt. The Rev, trummisen, har riktigt tajta fötter, och lirar dubbelkagge som om inte kunde få stopp på det hela.. Syn Gates är oxå skitkul att lyssna till, den virtuose gitarristen.

Har du seg uppkoppling är det bara och avaktivera HD.

 

Telecaster

Gäsp..

Inlägget du läser just nu, har inget med The Fender Telecaster att göra. Hade bara riktigt tråkigt i en kvart, så jag satte ihop dessa! Är ganska nöjd, min favorit är helt klart speglingen i vattenringarna. Satte upp en i menyraden. Kontrasten till den vita texten är fortfarande åt helvete, ska försöka fixa det ngn gång. Have fun!What's My Age Again?

Lägger upp en favorit idag! Jävligt fyndiga texter, ngt som aldrig förvånar mig när det gäller Blink 182! Skönt att de är återförenade btw! Lägger en spotify-länk. Ashärligt introriff! Fixar en tab oxå!

Intro; 


e ---------------------------------------------------------
b -------11-----------11-----------11----------11----
g ---11----11----11----11---11----11---11----11
d -9------------------------------------------------------
a ---------------9----------------------------------------
e -----------------------------9------------11-----------


blink-182 – What's My Age Again?

Green Day, 21st Century Breakdown


Tja!

Green Days nya platta släpptes för ngra månader sen, och jag har lyssnat igenom de 18( ! )låtarna. Precis som förra albumet är detta också en slags "rockopera", med Christian och Gloria som karaktärer. Plattan är indelad i tre akter, "Heroes And Cons", "Charlatans and Saints" och "Horseshoes and Handgrenades".

 Det krävs inte mkt lyssnande för att förstå, och meningen är den samma som förut. Det handlar om politik, lite anarkism. Punk helt enkelt, även om stuket på musiken helt klart lutar åt det lite mjukare pop-hållet, och de har tappat det lite mer "råa" soundet de hade under American Idiot. Visst, det är synd, men det finns helt klart fler lyssnare/köpare om man låter sig dras ned i mainstreamflödet. Dock så kmr Green Day alltid att vara Green Day. De kommer hit till Stockholm den elfte oktober, och biljetterna tog slut för länge sen. Grattis om du fick ett par! Jag hade tur, och ska gå ; D. Kolla på blocket annars, men priserna är pisshöga.. Hatar faktiskt sådana företag som köper upp och säljer ut för mer än dubbla priset.. Sen hänger sig sidan, och biljetterna tar slut. Precis som när vi skulle ha platser till AC/DC. Eller Bruce Springsteen.. Världen är inte alltid rättvis. Hursomhelst, jag ser fram emot att vråla sönder mig till "Viva La Gloria"! Hoppas att vi får höra "Last of American Girls" också. En av mina personliga favoriter ; D    

. Christian och Gloria.

MySpace

http://www.myspace.com/injune

...

Tjena!

vaknade precis alldeles för sent och insåg att det inte finns ngt att göra.. Har verkligen ingen idé alls. Jag kom iofs att tänka på en sak igårkväll. Jag har en gitarr, en Les Paul-kopia från märket Supreme Guitars. Har spelat på hur många guror som helst, men jag har aldrig hittat ngn som är lika bra, eller bättre. Sen så kostade den bara 3.000 kr. Så jävla mkt gitarr för stålarna! Jag bifogar en länk till mitt myspace oxå, bara för att. Min nya låt kmr ligga där ganska snart, "Pathetic Love Song" heter den änsålänge. Borde kanske byta namnet iallafall, för den har inget gemensamt med titeln. Näe, helvete heller, kan inte sitta här och sabba dan. Nu går jag och käkar frukost.

Bye

Logo/Photoshop


In June

Tja!

Tänkte "presentera" In June, som är en grupp, elr snarare min ofullständiga grupp. Hursomhelst skriver jag musik. Och det är vad jag kommer att skriva om. Musik alltså. Jag föredrar punk/pop, rock osv, och favoriserar gärna Green Day, Blink 182, The Fray, Fall Out Boy, Coldplay, Zebrahead inom den genren. Sedan diggar jag äldre band, sköna cultlåtar m.m. - Zeppelin, Who, Beatles, Bryan Adams, Blood Sweat And Tears, Hendrix, Deep Purple. Sedan har jag inget problem alls med Metal, punk, osv: Avenged Sevenfold, Sex Pistols,  John Mayer!

Det känns bra att kunna tycka om kopiösa mängder med musik. Även om jag inte har lust att slänga min gitarr i väggen av ren härlighet, till varenda låt på en platta, så känns det bra att kunna indetifiera sig med olika kulturer..

Jag har inget vettigt kvar att skriva, så jag skiter i det nu. Börjar bli så jävla trött ändå.

C U

RSS 2.0